Петролът ограничи най-големия си месечен спад от май насам, след като рафинериите започнаха да възстановяват дейността си след отдалечаването на урагана Санди от източното крайбрежие на САЩ.

Петролните фючърси поскъпнаха с 0.4%, след като бяха отчели ръст от 0.2% вчера.

Петролът със срок на доставка през декември поскъпна с 34 цента до 86.02 долара за барел в електронната търговия на Нюйоркската търговска борса. Цената нарасна с 14 цента вчера до 85.68 долара, което беше и най-високото ниво на затваряне от 26 октомври насам. Фючърсите губят 6.7% през октомври и 13% от началото на годината.

Цената на петрола от сорта брент със срок на доставка през декември се повиши със 7 цента до 109.15 долара за барел в Лондон. Спредът между основния европейски сорт и щатският WTI днес е 23.18 долара, намалявайки, в сравнение с вчера, когато беше 23.40 долара.

Търговията на пода на Нюйорската търговска борса ще бъде възстановена днес, след като беше спряна в два поредни дни заради урагана. Електронната търговия, в която преминава по-голямата част от обема на търгуваните фючърси, протичаше нормално.

В същото време Санди продължи да отслабва, след като мина над щата Пенсилвания и в момента се движи на северозапад със скорост 12 км/ч.

През миналата седмица петролните запаси на САЩ нараснаха с 2.1 млн. барела до 371.7 млн. барела.