УД Карол Капитал Мениджмънт и Schroder Investment Management обявиха старта на сътрудничество си в предлагането на взаимни фондове на българския пазар пред български професионални инвеститори. До дни в КФН ще бъдат регистрирани над 100 от управляваните от Schroders взаимни фондове.

По този начин британската компания, която ще предлага продуктите си на българските инвеститори чрез клоновата мрежа на Карол, ще стане компанията за управление на активи с най-голяма продуктова гама на територията на България.

На събитието специално приветствие отправи Негово превъзходителство британският посланик в Република България Джонатан Алън. „Щастлив съм, че още една голяма британска компания стъпва на българския пазар”, каза Негово превъзходителство.

„Като посланик, част от моята работа е да улеснявам възможностите за търговия и сътрудничество между България и Великобритания и съм доволен, че дори във времена на криза това сътрудничество се развива”, добави той.

От Карол Капитал Мениджмънт гледат на сътрудничеството си със Shroders като на възможност да предложат на българските си клиенти разнообразие от взаимни фондове, предлагащи достъп до широк набор от географски региони и всички класове активи.

„В началото на 2012 г. ние анализирахме новите реалности във финансовия свят и нашите анализатори стигнаха до извода, че има незадоволително ниво на разпознаваемост и на разнообразие от инвестиционни продукти”, каза Станимир Каролев, председател на СД на Карол Капитал Мениджмънт.

„Затова ние си поставихме за основна цел да реализираме партньорство с някой от глобалните лидери в сферата на управлението на активи, за да улесним достъпа на българските инвеститори до широк спектър от взаимни фондове”, добави той. Според Станимир Каролев партньорството между Карол Капитал Мениджмънт и Schroder Investment Management ще бъде изключителен сигнал за инвестиционната общност в България.

Schroder Investment Management е един от гигантите в световен мащаб в сферата на управлението на активи. Благодарение на опита, който компанията притежава с 200-годишната си история и управлението на капитали от над 240 млрд. евро в 597 фонда по целия свят, продукти, които компанията ще предложи на българските инвеститори, могат да бъдат отлична възможност за сформиране на глобален инвестиционен портфейл.

„Ние сме глобална компания”, каза на представянето Директора за региона на Централна§Източна Европа и Средиземноморието на Schroders Тиери Кларк, „и затова вярваме, че трябва да бъдем близо до глобалните пазари. Добрите познания, които имаме към всяка точка на света, ни дават възможност да предлагаме много добре структурирани портфейли, при които риска е добре диферсифициран”, допълни Тиери Кларк.

Вижте специалното интервю на Тиери Кларк за Profit.bg

Експертите на Карол Капитал Мениджмънт са подбрали 14 от фондовете на Schrodres, които ще бъдат регистрирани в България, които смятат за най-подходящи за профила на българския инвеститор.

Предвид настоящата икономическа ситуация, в която хората търсят главно сигурност за своите пари, финансовите експерти на Schroders и Карол Капитал Мениджмънт предлагат четири фонда на фокус с обща тема „текущ доход”.

Тези фондове дават възможност за доход от лихви и дивиденти и обединени представляват диверсифициран портфейл, с потенциал за генериране на стабилен доход.