Казват, че късметът идва при тези, които умеят да се възползват от него. Германски пенсионер на име Рейнолд Хофман доказва това.

Той разглеждал пакет с купени на битака пощенски марки и сред тях успя да открие една, която е мечта за всеки филателист: рядка американска пощенска миниатюра от един цент, която специалистите днес смятат за по-скъпа дори от „Синия Мавриций“ ( най-скъпата и рядко срещана марка в света досега), съобщава германският таблоид Bild.

Марката „Светият Граал“ е пусната през 1868 г. в САЩ и представлява изображение на президента Бенджамин Франклин. Досега в света са известни само два запазени екземпляра, а стойността й е 2.5 млн. евро.

Марката била купена от приятелката на пенсионера, с която живее на семейни начала. Тя платила 20 евро за пакет от два килограма марки и ги донесла вкъщи, където двамата се заели да ги разглеждат.

Хофман веднага осъзнал на какво се е натъкнал и се обърнал към експерти. Според тях вероятността марката да е истинска е 99%.

Понастоящем пенсионерите са сложили безценното си откритие в банков сейф о се чудят какво ще правят с парите, когато продадат съкровището си. Това обаче ще стане възможно едва

след като получат потвърждение за автентичността й от САЩ и се сдобият със сертификат.