Колко бихте платили за симпатична къща в хубав квартал - просторна, с градина, нетрадиционна фасада и модерно обзавеждане? Бихте ли дали 125 милиона евро?

Точно за толкова можете да си купите най-скъпата градска къща в света One Cornwall Terrace. Но каква къща само!

Великолепната сграда в неокласически стил се намира в непосредствена близост до Риджънтс Парк в Централен Лондон. Проектирана е между 1821 г. и 1823 г. не от кой да е, а от архитекта на Бъкингамския дворец Джон Неш.

С шестнадесет хола, девет бани, седем спални, собствен спа център, плувен басейн, фитнес зала, както и винарската изба, тази къща в днешно време е еталон за лукс от най-висока класа. В близост до една от двете кухни се намират безброй стаи, където може да бъде настанен персоналът. Осветлението на имота пък може да се управлява централно от iPad.

Градините в италиански стил обхващат близо 5 000 квадратни метра и се намират на ниво, по-ниско от това на улицата, което ви дава прекрасен пейзаж и в пълно спокойствие.

Трудно е да се повярва само, че в продължение на няколко месеца през 1975 г. тази сграда е служила за свърталище на хипита.

Имението има помпозна фасада, а за интериора и огромните градини можем само да гадаем.

Ако надникнем през оградата бихме могли да видим част от просторната градина - две извити стълби, които водят до основната градинска част, проектирана да изглежда като огромна бална зала на открито.

Локацията също е безкрайно изискана - имотът се намира в съседство с Риджънтс Парк - огромен зелен оазис в столицата на Великобритания.

На покрива се намира слънчева тераса, а в подземния гараж има две места за паркиране, които, както можете да предположите, са с перфектната големина, колкото за две лимузини.

Дори и през 1827 One Cornwall Terrace се е считала за изключително скъпа и изискана - нищо не се е променило от тогава насам.