Щатските избори приключиха и погледите на американците се насочват все повече към Деня на благодарността и идващия след него „черен петък“, известен с изключително изгодните оферти от големите търговски вериги, месец преди коледните празници.

Вече в няколко сайта (BFAds.net, FatWallet.com и BlackFriday.com) „изтекоха“ оферти на продукти, които ще попълнят най-добрите предложения от водещите вериги в САЩ.

От сайтовете обявиха, че след публикуването на изтеклите оферти, те не са били отречени от веригите, което на практика е добра форма на реклама преди идването на дългоочаквания ден.

Най-голямата световна търговска верига Walmart иска да накара потребителите да харчат още от Деня на благодарността, като в нея „черният петък“ ще започне още от 8 часа в четвъртък.

Обещанията на веригата са доста смели, като гарантират наличност на определени продукти за всички потребители, които са в магазините й от 22.00 до 23.00 часа.

Сред гарантираните продукти се включват култовия iPad 2 16GB за цена от 399 долара (плюс получавате карта подарък за 75 долара); 32-инчов LCD-телевизор Emerson за 148 долара и LG Blu-ray плеър за 38 долара.

Ако количеството на някой от тези продукти бъде изчерпано, търговската верига гарантира, че стоката ще бъде предоставена на купувачите до Коледа на рекламираната за Черния петък цена.

Някои от най-изгодните предложения на Best Buy включват 40-инчов LCD-телевизор Toshiba само за 180 долара (с продажна цена от 420 долара в момента), както и актуалния в момента телефон Samsung Galaxy SIII за 48 долара с двугодишен договор.

Тази цена за най-хитовия Android телефон обаче e направо висока в сравнение с предложението на Sam's Club на този модел за 0.96 долара.

В същата верига телевизор с размер 65 инча VIZIO Razor LED Smart HDTV ще бъде предложен за 998 долара (при регулярна цена в момента от 1 698 долара).

Лаптоп Lenovo с екран от 15.6 инча ще бъде предлаган от Best Buy за 187 долара.