Днешната сесия едва ли ще предизвика особени емоции в търговията, имайки предвид липсата на движещи новини и ниската ликвидност напоследък. Така коментира борсовата търговия за Profit.bg Гено Тонев, инвестиционен консултант в УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД.

Не малка част от свободните доскоро пари бяха използвани в приватизацията на електроразпределителни дружества и сега липсата на свежи пари натежава върху останалата част от пазара.

Тримесечните отчети на публичните дружества не оказаха голямо влияние върху активността, макар че някои от приятните изненади привлякоха по-бдителните спекуланти. Като изключим това обаче, шансовете за радвижване на търговията не са големи.

Новините от света са просто новини от света и тяхното влияние върху БФБ е назначително, ако изобщо има такова. За разлика от развитите пазари, нашият е толкова далеч от историческите си върхове, че всякакви опасения за надцененост със сигурност не се отнасят за българските акции.

Вчера индексите на Българска фондова борса (БФБ) приключиха първата сесия за седмицата разнопосочно. Спадът при SOFIX бе от 0.66% до 329.28 пункта, докато BG40 се нарасна с минималните 0.10% до 121.45 пункта.

* Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка/продажба на ценни книжа.