Двама братя в САЩ бяха обвинени с опит за кражба и заговор, след като изчакаха 6 г., преди да приберат печалба от 5 млн. долара от лотария. Двамата са обвинения в това, че са измамили истинския собственик на печелившия билет и са го придобили от него незаконно в семейния им магазин в Сиракюз, Ню Йорк.

Единият от двамата братя Анди Ашкар твърди, че изтеглил собственоръчно печелившия билет през 2006 г. в семейния магазин, където работи. Ашкар се прочу миналия месец, след като заяви, че изчаквал 6 години, за да подели парите с брат си Найел, защото се тревожел, че парите ще се отразят отрицателно на годежа му с неговата приятелка.

След като бяха арестувани, Анди и Найел Ашкар могат да бъдат осъдени на 25 и 15 години затвор, респективно.

Според полицията, истинският собственик на печелившия билет е отруден 49-годишен баща на две деца, който властите наричат Джон Доу. От лотарията заподозрели двамата братя от самото начало поради това, че са изчаквали толкова дълго време, преди да приберат печалбата.

Анди Ашкар дори заявил пред представителите на лотарията, че е съгласен да получи по-малко пари, ако има възможност да бъде избегната традиционната пресконференция за обявяване на победителя.

С надеждата истинският печеливш да се появи, от лотарията пуснали подробна информация до медиите, че двамата братя са спечелили 5 млн. долара.

Разследващите органи знаели за истинския печеливш от полицай в Сиракюз, който дочул за него на улицата, според Associated Press.

Джон Доу бил излъган да предостави билета на братята през октомври 2006 г., защото бил объркан от броя на нулите в него.

От полицията твърдят, че Анди Ашкар, който тогава работел на касата в магазина, казал на човека, че печели 5 000 вместо 5 млн. долара и му предложил да му плати 4 000 долара на момента, за да избегне данъци и други усложнения. Джон Доу веднага се съгласил, според полицията.

Очаква се той да се появи в скоро време и да си прибере печалбата.