Ако не демонстрираш лукс с всяка своя вещ и до последния детайл, то въобще няма смисъл да демонстрираш лукс. Да речем, сте на яхтата, отваряте шампанско в приятната компания на една или повече красиви жени и искате да запаметите момента.

Бива ли фотоапаратът да е по-евтин и пошъл от кърпата, с която е увита бутилката? Не, разбира се. Още по-нелепо е обаче да извадите някое професионално чудо, което дори не може да се държи с една ръка, и което, макар и скъпо, продължава да изглежда зле.

Или пък можете да извадите някоя свръх скъпа реликва? Яхтата се управлява от i-Pad-а ви, а вие ще снимате на лента? Ако не осъзнавате проблема, то на халост сте дали толкова пари за позлатен часовник и i-Phone. Хубавата новина е, че има решение.

Може би сте чували за култовите фотоапарати Hasselblad? Е, показваме ви съвременния вариант на ненадмината класика във фототехниката. Шведският производител е изобретил нов продукт специално за вас, като за пръв път се е кооперирал с електронния гигант Sony.

Резултатът е компактен фотоапарат със сменяем обектив от въглеродни влакна, титан, дърво, кожа и дори злато!

Hasselblad Lunar е ултимативният лукс във фотографията с италиански дизайн и ще струва около 5 000 евро.
Елементите от дърво са ръчно изработени, за да се гарантират най-висока ергономичност и функционалност.

Бижуто ще се появи на пазара в първото тримесечие на 2013 г. в няколко модела, включително такива със скъпоценни материали.

5000 евро е доста висока цена за апарат, който технически е наравно със Sony NEX-7, струващ около 1 000 евро. Заможните купувачи обаче със сигурност ще бъдат заинтригувани от него.

Апаратът притежава 24-мегапикселов-CMOS-сензор, E-E-Bajonett, както и типичните въртящи се елементи за управление в горния десен ъгъл на камерата. 3-инчовият дисплей с висока разделителна способност и OLED визьор, гарантират най-висок контраст и изключително бързо време за реакция.

Фокусирането става с APS-C 24.3 MP сензор с 25 точки, което е еквивалентно на ултра бърз процесор, преработващ изображението в реално време от RAW към JPEG формат.

Камерата прави десет кадъра в секунда и има изключително широк ISO диапазон: от 100 до 16 000. Софтуерът на апарата позволява да се борави с всякакви ефекти за картината и околната среда, селекции и "интелигентно разпознаване на лица" и други екстри.