Заобиколени от тюркоазено море, с райски плажове, прекрасна природа и целогодишно лято: представяме ви пет острова и островни групи край бреговете на Африка, които веднага ще се превърнат в мечтана дестинация!

След като ви показахме най-красивите европейски острови и „карибските острови“ на Стария континент, то знайте, че по на юг можете да откриете вечното лято на Африка. Вижте и най-доброто от африканския континент, подбрано от Wanted.de.

Островите Кабо Верде

От 15-те острова Кабо Верде на западния бряг на Африка, само девет са обитаеми. Слънчевите острови Сал и Боа Виста привличат посетители с красивите си плажни дюни. Специфичната растителност на Кабо Верде се е формирала заради целогодишната полупустинна суша.

Пристанището на град Миндело на остров Сао Винсенте сега привлича много круизни кораби. Веселият пристанищен град е известен с ежегодния си колоритен карнавал.

Пристанищният град Сал Рей се намира на третият по големина остров на Кабо Верде, Боа Виста, а на снимката се вижда вулканичният му пейзаж.

Мавриций

Гъста тропическа гора се смесва с безкрайни бели пясъчни плажове на остров Мавриций. Вечнозеленият остров в Индийския океан със своите бели пясъчни плажове, забележителни вулканични планини и разнообразие от луксозни хотели е любима дестинация на влюбени двойки. Рифовете на острова са рай за водолазите, а вятърът е перфектен за сърфисти и ветроходци.

Около две трети от населението на Мавриций са от индийския субконтинент. Голяма част от останалото население са Креоли.

Смесица от хора с различни култури, цветове и аромати правят престоя в Мавриций незабравимо преживяване.

Ил о Сервс е малък остров, намиращ се на изток от основния остров Мавриций. Може да се стигне дотам с лодка. Островът е чудесна дестинация за тези, които искат да се насладят на красиви плажове.

Реюнион, Франция

Времето там е много променливо и няма място на света, в което да пада толкова дъжд за един ден, колкото там. Това обаче не променя факта, че остров Реюнион е дестинация-мечта за всеки.

Вулканичните планини там (например "Piton de Neige") са под постоянно наблюдение, поради високата им активност.

Сент Мари, Мадагаскар

На красивия плаж на малкия остров Сент Мари на източния бряг на Мадагаскар се чувствате сякаш времето е спряло. Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света и е прочут с огромното си разнообразие от животни и растения.

Занзибар, Танзания

Занзибар е един от най-красивите острови в Индийския океан. Едно време, когато моряците са пристигали на острова, са били посрещани от миризмата на карамфил. На острова растат много от скъпоценните тогава ориенталски подправки.