Огромни легла, душове под формата на тропически дъжд и вълнуващи осветлителни концепции – естествено, че винаги бихме искали да отсядаме в такива хотели!

Мислите си обаче, че това непременно ще ви струва цяло състояние? Не и в така наречените икономични (нискобюджетни) хотели - те предлагат интересен дизайн за малко пари, пише Билд.де.

Представяме ви най-оригиналните дизайнерски хотели за най-скромните суми:

Mama Shelter, Париж, Франция

Ако искате да се храните и да спите като кралски особи във Франция - тук е мястото! Бюджетният хотел в Париж е не само евтин, но и стилен!

Във всяка стая има безплатни филми, а домашните любимци (малките и добре възпитани) са добре дошли! Единичните стаи са на цени от 79 евро. В същия хотел в Марсилия са от 69 евро.

The White Hotel, Брюксел, Белгия

Хотелът се намира в Брюксел и е декориран изцяло в бяло. Намира се само на 15 минути от вълнуващия център на града и е с един от най-интересните дизайни в белгийската столица.

Влюбените могат да се отдадат на услугата Love Escape. При пристигането си там ги чакат бутилка шампанско и масажно масло. Стандартна стая струва 75 евро.

Myhotel Brighton, Брайтън, Англия

Зад ярко оцветените врати ви очаква спокойна атмосфера. Една от причините за това е, че всичко вътре е подредено по метода на "фън шуй".

Заоблените стени и полукръглото легло би трябвало да дадат на гостите необходимото им количество уют и позитивна енергия. Хотели от тази верига има и в Челси, както и в Блуумсбъри в Лондон. В Брайтън стая струва около 87 евро.

Hotel Daniel, Грац, Австрия

Хотелът отвори вратите си през 2005 г. в австрийския град Грац. От тогава всички туристически ентусиасти, които оценяват дизайна, са добре дошли. Определено не е недостатък и фактът, че тук правят най-добрата закуска в града!

В хотела има и денонощен еспресо бар, салон с камина и библиотека. И това само за 59 евро на нощ - независимо дали е единична или двойна стая! Има същия хотел и във Виена.

Prizeotel Bremen City, Бремен, Германия

Известният американски дизайнер Карим Рашид за пореден път доказва колко добър е - с дизайна на този хотел.

На цени от 59 евро можете да пренощувате в една от 127-те пищни дизайнерски стаи, оборудвани с големи удобни легла и душ под формата на тропически дъжд.

Base2stay, Лондон и Ливърпул, Англия

Планирате пътуване до Лондон или Ливърпул и сте бизнесмен, турист или просто фен на Англия? Тогава ви гарантираме, че ще се чувствате много комфортно в този хотел!

Въпреки че няма нито ресторант, нито бар, той разполага с микровълнови печки и мини кухни в стаите. Просторните, модерни стаи започват на цени от около 62 евро.

Room Mate Hotels в Барселона и Мадрид, Испания

Търсите евтин хотел в Барселона или Мадрид? Тези хотели са с уникална атмосфера и с изключително интересно обзаведени стаи и светлинни концепции!

Ето това е оригинално легло! Тук вместо звезди, преди да заспите може да броите… странните формички! Стандартните стаи струват около 75 евро.

Motel One, верига

Веригата хотели ги има в почти всеки град, който може да ви хрумне - в някои дори по два! Фоайетата и стаите са стилно оборудвани, а хотелите винаги са на много добри местоположения!

Не ви се напуска удобното легло? Тогава останете още една нощ! Цените са от около 49 евро на нощувка!

Ibis Styles Hotel, верига

Всеки хотел от тази верига се различава от другите! А от многото цветове наоколо няма как да не ви се оправи настроението, колкото и лошо да е било!

На снимката е хотелът в Хамбург. Там цените са от 69 евро. Резервирайте бизнес пакет със закуска или оферта за семейства с изненада за децата!

Yotel, Амстердам, Холандия

Това, което изглежда като летището, е входът на хотела!

Въпреки че стаите са сравнително малки, те са изключително красиво украсени и осветени. Има такъв хотел и в Лондон. Можете да се чекирате по всяко време, има и четиричасови оферти за 32 евро, а нощувките са от 63 евро.