Световната верига за бързо хранене SUBWAY® отвори днес 30-ия си ресторант в България, в подлеза на НДК, гр. София.

Така компанията вече заема второ място по брой ресторанти сред веригите за бързо хранене в България. По случай откриването на новия обект, SUBWAY® ресторантите днес черпят всички свои клиенти в страната с втори безплатен сандвич*. Феновете на емблематичните американски събове се наредиха да получат своя подарък във всички заведения от веригата в страната.

„Днешният ден е истински празник за нас, тъй като само за една година успяхме да увеличим обектите си с 50% и сме на път да заемем лидерска позиция сред веригите за бързо хранане”, каза г-н Иван Тодоров, Изпълнителен директор на Сабуей България. „Успехът на марката в България се дължи най-вече на клиентите и затова днес искаме да благодарим на всеки един от тях, като му подарим втори безплатен сандвич”, допълни г-н Тодоров.

С откриването на 30-ия си ресторант в България, компанията SUBWAY® е съвсем близо до изпълнението на глобалната си цел – да бъде №1 верига по брой обекти в страните, в които оперира.

Компанията SUBWAY® е най-голямата верига за бързо хранане в света, с общо 38 144 ресторанта в 99 държави. В България тя присъства от 2008 г., като в момента има ресторанти в София, Варна, Бургас, Пловдив, Слънчев Бряг и Златни пясъци. Управлявана на франчайз принцип, компанията бележи бързо развитие на българския пазар. Само три години след откриването на първия SUBWAY® ресторант в страната, през 2011 г. компанията отвори своя 20-ти обект и бе отличена за „Най-добър стартиращ бизнес” от сп. Forbes България. През 2012 г. компанията отвори 10 нови локации в България.

Любопитни факти за SUBWAY ресторантите

9 730 785 280 са възможните комбинации сандвичи в ресторантите SUBWAY® според изчисления на ученици от Националния отбор по математика. Всеки клиент може да избере от 16 основни вида съба и да персонализира сандвича си според вида хлебче, зеленчуците, сосовете и добавките.

70% от франчайзо-получателите в световен мащаб притежават повече от един SUBWAY® ресторант.

Всички продукти от менюто на SUBWAY® ресторантите се приготвят без процес на пържене.

През 1975 г. за пръв път е представен BMT™ - основният сандвич на веригата. Абревиатурата означава – „Най-големият, с най-много месо и най-вкусният” (Biggest, Meatiest, Tastiest).

През 1980 г. за пръв път са добавени салатите в менюто на SUBWAY® ресторантите.

През 1984 г. веригата отваря първия си ресторант извън територията на САЩ.

През 2011 г. веригата SUBWAY® изпреварва McDonald’s по брой ресторанти в света и става най-голямата верига за бързо хранене по този показател.