Милиардерът плейбой Стюърт Рар е на път да изплати едно от най-големите обезщетения в Ню Йорк, след като съпругата му, с която са женени от 43 години, е подала заявление за развод, информира Daily Mail.

Решението на Керъл Рар да задвижи процедура по развод потвърждава появилата се информация, че в последните години отношенията между двамата охладняват все повече.

Според класацията на милиардерите на Forbes състоянието на Рар се оценява на 1.6 млрд. долара след продажбата на фармацевтичната компания Kinray, на Cardinal Health за 1.3 млрд. долара през 2010 г.

Въпреки че ексцентричният милиардер е раздал милиони за благотворителни каузи, той все още разполага със значителни активи, между които огромен апартамент в Trump Tower, където двойката живее, както и къща за 43 млн. долара в Хамптънс.

Според New York Post Керъл е представила документите за развод през миналата седмица и е наела бракоразводния адвокат Робърт Стивън Коен, наричан „питбула“.

В миналото Коен е представлявал знаменитости като Кристи Бринкли при развода й с Били Джоел, Елън Баркин и Ума Търман и е известен с това, че играе твърдо.

Според източници, близки до семейство Ра,р разводът ще е приятелски и нещата няма да загрубеят. След като е прекарала над 4 десетилетия до съпруга си, докато той разширява бизнеса са, и след му ражда две деца, г-жа Рар се очаква да получи огромна сума.

За двете години, откакто е продал компанията си, Рар твърди, че е раздал над 25 млн. долара за благотворителност. Наскоро той дари 7 млн. долара на фондация, която подпомага изследванията за борба с рака на простатата.

Богатството на Рар и неговата филантропска дейност му помагат да завърже приятелства с влиятелни фигури като Бил Клинтън и Майкъл Милкън. Алиша Кийс и Андреа Бочели пък пяха на негова благотворителна вечеря наскоро.

Заедно с богатството и славата му за него обаче се носят и множество истории за гневни тиради, насилие и подкупи, за които той отрича.

През миналата седмица Рар извади пистолет на оператор на асансьор в Trump Tower, след което оръжието му бе конфискувано от полицията.

По-рано през миналия месец пък Рар получи доживотна забрана да посещава ресторантите от веригата Nobu, след като се оказва, че е заплашил със смърт мениджъра на ресторанта в Ню Йорк, защото не получил любимата си маса.