За днес в 19 области в страната е обявен "Жълт" код за опасност от силен вятър.

Заради аварирали тежкотоварни автомобили, временно са затворени Проходът на Републиката и Троянският проход, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

След като първият сняг снощи натрупа няколко сантиметра и създаде проблеми по пътищата около София, рано тази сутрин кметът на столицата Йорданка Фандъкова започна обиколка на града, за да провери ситуацията.

Според кмета Фандъкова, фирмите са се забавили и затова са се получили проблемите с почистването на гарда. 102 машини са на терен в момента. Всички пътища, по които се движи масовият градски транспорт, са почистени, заледяване има само във вътрешнокварталните улици.

Проблем има със снегонавяване в район Кремиковци. Автобус 118 се движи само до гара Яна. Снощи е било трудно предвижването към Марчаево, Владая и Княжево, но проблемът вече е решен.

Кметът Йорданка Фандъкова не е доволна от почистването на снега по спирките и подлезите. Затова всички фирми, които трябва да се погрижат за това, ще бъдат глобени.

Ако не се справят до 8 часа тази сутрин пак ще бъдат наложени санкции. Ако 5% от територията, която трябва да почистят не е обработена, ще получат и глоби, съобщи БНР.