До 40% намаляват случаите на заболявания в службата при добре направен офис с мисъл за здравето на служителите. Aмериканско изследване отчита, че освен по-добро здраве на работещите, се постига и по-висока ефективност за бизнеса.

Кислород, светлина и растителност - това не е почивка сред природата, а делничен ден на работа, но в "зелен офис". Той отговаря на европейските стандарти и дори мебелите и материите в него са подчинени на максимата, че зелените условия на труд са новият ключ за бизнес успех.

В Западна Европа тези стандарти са задължителни. У нас са рядкост. Инвестицията в зелена сграда я оскъпява с 2 до 3%. Но се възвръща до 5 години от по-ниски разходи за ток и отопление, както и от спестени болнични на служителите.

Пренебрегването на здравословната работна среда след време извива опашки пред лекарския кабинет. Затова не забравяйте да почивате от работа с монитора и да сменяте позицията на тялото през няколко часа.

Почивката на мозъка прави служителя по-ефективен и полезен за шефа. А ако работите в незелен офис, остава да го подобрите с повече цветя и реорганизиране на пространството, съветва ТВ7.