На пореден епизод от актуалния „сериал” с телефонни заплахи станаха свидетели столичани. Десетки бяха евакуирани от мол „Сердика” заради сигнал за поставено взривно устройство.

По данни на полицията обаждането е било получено в 15.10 часа. Мъжки глас съобщил, че е поставил бомба в пределите на търговския център.

Екип на СДВР е предприел проверка на огромната сграда.

Това е третият сигнал само в „Сердика” за последните 3 седмици. Първата телефонна заплаха бе отправена от жена на 25 ноември. Последва и втори акт на „телефонен тероризъм” на следващия ден.

Дни по-рано пък подобно анонимно обаждане изпразни и друг столичен мол – Mall of Sofia на бул. "Александър Стамболийски", припомня bTV.

"Сагата" с бомбените сигнали започна миналия месец, когато фалшиви заплахи затвориха редица столични гимназии. Около десетима тийнейджъри минаха през ареста, но инициативата „затвори училище за ден” продължи. Оттам тя се прехвърли върху моловете и други обществени сгради като общини и съдилища.

Такъв сигнал - срещу Съдебната палата в Благоевград, имаше и днес. Сградата бе изпразнена, а полицията се зае с разследването на подателя на заплахата.