Опаковката на Hero H2000+ не вдъхва особено доверие, а вътре се намира смартфон (отключен към всички мобилни мрежи), слушалки и USB-кабел - и всичко това за 200 евро заедно с доставката.

Който го види в ръцете си, обаче моментално го сравнява с iPhone 5 и отбелязва, че всъщност смартфонът на Apple е напълно плагиатстван, пише Bild.de.

Това е само едно от китайските ментета, които е доста трудно да различите от истински iPhone 5. Струва ли си обаче да си купувате реплика и какви са разликите?

Пластмаса, вместо метал

На пръв поглед, като оставим настрана липсващото лого на Apple, няма разлика с оригинала. Но когато вземеш телефона в ръката си, веднага се забелязва, че корпусът е изработен от евтина пластмаса.

Забелязва се и че не е използвана операционната система iOS на Apple: плагиатите използват Android 4.0, където символите са доста близки с дизайна на Apple. Така че, в някакъв смисъл, фалшификаторите са си свършили прецизно работата.

Малко на брой пиксели, вместо ретина дисплей...

Плагиатът е с четириинчов екран, също като iPhone 5, но с резолюция от 854 x 480 пиксела. iPhone обаче има ретина дисплей, като е не просто по-прецизен, ами и много по-контрастен.

Можем да заключим обаче, че фалшификаторите са научили плашещо много, тъй като дизайнът, дисплеят и оптиката на пръв поглед не могат да бъдат различени от оригинала.

1. Това не е iPhone 5, а негова реплика (менте), направена в Китай.

2. Оригиналният iPhone 5: стъкло, метал и ретинов дисплей с висока резолюция.

3. Оригиналът и копието: можете ли да ги различите? Ние ще ви подскажем: iPhone 5 се намира вляво.

4. Управлението за увеличаване и намаляване на звука изглежда точно както това на iPhone 5.

5. Няма Lightning-Port: в репликата на iPhone 5 има само Micro-USB-съединител

6. Отвътре: в ментето на смартфона има място за две SIM-карти.

7. Евтина изработка: при отварянето на телефона се вижда, че са използвани некачествени материали.

8. Няма лого: ябълката на гърба липсва.