Бритни Спиърс оглави класацията на сп. Forbes на най-добре печелещите жени в музикалния бизнес през последната година.

Тя спечели над 50 млн. долара през 2010 г., или по-точно 64 млн. долара. През тази година тя може да опише печалбите си със заглавието на една от най-популярните си песни: “Oops! I did it again.”

Тридесет и една годишната поп звезда е заработила 58 млн. долара през последната година, или повече от всяка друга жена в музикалната индустрия. Последният й албум Femme Fatale достигна платинен статус в САЩ, а последвалото турне е генерирало по-голяма част от приходите й. Рекламни сделки и собствен парфюм са добавили още няколко милиона долара към тях. Никак нелошо представяне предвид проблемите й само отпреди няколко години.

Спиърс изпреварва с малко класираната на второ място кънтри изпълнителка Тейлър Суифт, която може да се похвали с доходи в размер на 57 млн. долара. Подобно на Спиърс по-голяма част от приходите на Суифт идват от концерти. Тя може да се похвали с по над 1 млн. долара приходи на концерт.

Суифт също така има рекламни договори с CoverGirl и Sony, а последният й албум Red беше продаден в 1.2 млн. копия в първата седмица след излизането му на пазара през есента. Това беше най-силният дебют на музикален изпълнител от 2002 г. насам.

Челната тройка се оформя от Риана с 53 млн. долара. В добавка към натоварената й концертна програма и впечатляващата поредица от хитове като Diamonds и We Found Love, тя генерира проходи и от рекламни сделки с Vita Coco и Nivea, както и от парфюма си Reb’l Fleur.

Четвъртото място в класацията е за Лейди Гага с 52 млн. долара. Нейните приходи също са от концерти, продажби на албуми и новия й парфюм Fame.

Кейти Пери заема петото място в класацията с 45 млн. долара доходи. Песните на изпълнителката на California Gurl продължават да получават значително ефирно време. Тя е единственият музикант, освен Майкъл Джексън, който има пет номер едно сингли от един и същи албум. Приходите от нейното турне California Dreams Tour пък са в размер на 60 млн. долара.

Шесто и седмо място са за Бионсе и Адел с 40 млн. долара и 35 млн. долара, респективно. Турнето с близо 100 дати по време на периода, в който от Forbes изчисляват приходите на изпълнителките, помагат на Шаде да заеме осмото място с приходи в размер на 33 млн. долара.

Последното турне на Мадона е извън този период, но материалното момиче успява да влезе в челната десетка с 30 млн. долара благодарение на нов звукозаписен договор, реклами, нов парфюм и приходи от стари хитове.