Старите автомобили са хоби и страст за много ценители. Ретроавтомобилите са много красиви, но могат да бъдат непосилно скъпи. Точно това обаче ги прави и добра инвестиция - за хората, които са ги купили преди време те са се превърнали в невероятна инвестиция.

Възниква въпросът кои ще са бъдещите ретрокласики – колите, които все още може да се намерят на поносима цена, но се очаква да поскъпнат много с времето. В англоезичния свят има специален термин за такива коли - "youngtimer". Ето едни от най-добрите такива модели, според wanted.de

1. Rendite-хитът на 2011 година: този автомобил е бил и все още е култ за старите хипари и природнозащитниците. Цената му е около 10 000 евро.

2. Renault R4:

Трудно е за вярване, но е истина: колебливите минималисти от Франция не вдъхновяват само студенти. Renault R4 и днес пътува по улиците на Франция.

3. Fiat 500:

Италианският модел гарантира връщаемост на парите на Youngtimer-феновете.

4. BMW 2:

Колекционерите все още се вълнуват от BMW 2002. В интернет колата може да бъде намерена за около 40 000 евро. Едно добро запазено кабрио може да ви донесе няколко десетки хиляди евро повече.

5. Porsche 924:

Mоделът, който Porsche-ентусиастите приеха като лоша шега, сега всъщност се оказва доста ценен. Porsche 924 се произвеждаше от 1975 до 1985 година. Според годината на производство и функциите му, той се предлага на различни суми - както четирицифрени, така и петцифрени.

6. Mercedes 280 SL:

Моделът често се споменава от колекционерите. Който го е намерил на добра сделка през 70те години, вероятно го е закупил за около 10 000 евро. В момента моделът струва около 25 000 евро.

7. BMW Z1:

Този модел също е много известен при Youngtimer-колекционерите и това не е чудно, тъй като моделът постави нови стандарти в автомобилния дизайн.

8. Citroen CX:

На Youngtimer-борсите в интернет моделът е много популярен. Той е много хубав и елегантен, но в повечето случаи има нужда от сериозен ремонт.