Зимата официално дойде със студ и вятър и може би мнозина се замечтаха да заменят зимните празници с малко лятно слънце. Всъщност не е необходимо да избираме. Нека се разходим из десет страни, в които празниците идват с плаж и горещини:

Кейптаун

В Кейптаун, между брега на Атлантическия океан и планината, коледната подготовка тече с плажни мечти, море, водни спортове и трескава подготовка в местните винарни за празника. Тук, в ЮАР също украсяват коледни елхи- такива , каквито няма да видите никъде другаде. Като тази:

Керала

Ваканция под знака на медитацията на фона на пейзаж от лагуни и райска дива природа предлага индийския курорт.

Буенос Айрес

Тук е 40 градуса на сянка, но подготовката тече с пълна сила. Всяка къща има свои собствени фойерверки, а небето на града сияе от хиляди светлини.

Мелбърн

Искате ли да видите Дядо Коледа по бански? Мелбърн празнува една нетипична Коледа, по време на която плажовете се пълнят с хора с бански и коледни шапки, които очакват Дядо Коледа да пристигне от морето на джет.

Хавана

Пури, ром и джаз... Така изглежда Коледа в сърцето на Карибите в историческия център на кубинската столица Хавана.

Дубай

На кръстопътя между традициите и модерността, многобройни луксозни хотели се грижат всички гости да посрещнат празниците като емири от арабска приказка. Макар да не е християнска страна, Дубай с удоволствие е пренесъл и украсил коледните си елхи:

Дакар

Наричат това някогашно рибарско пристанище „столица на спомените“. Космополитен и в същото време запазил африканската си автентичност, Дакар предлага феерични гледки, посещение на президентския дворец, разположен с изглед към морето, или Голямата джамия.

Кинтана Ру

В магическия микс на Кинтана Ру, в източната част на Мексико са се слели райски плажове в подножието на древните укрепления на маите и един прекрасен коралов риф.

О. Морис

За тези, които искат да избягат от зимата и стреса, остров Морис предлага едно истинско райско кътче с лагуна, палми и лазурно море.

Мадагаскар

През този сезон островът е покрит със зеленина. Земя между реките, злачните бреговете на южната пустиня или савана в западната част на страната, този остров-континент ще ви зарадва с неописуемата си екзотика.