Цифрови камери, четец на електронни книги, аксесоари за iPhone: освен хитови продукти, производителите създадоха през 2012 г. и устройства, които се провалиха. Представяме ви компилация от фалитите на годината:

Canon EOS M

Canon създаде системна камера, която обаче е доста трудно използваема. Автофокусът е толкова бавен, че децата ви ще пораснат, преди да са застанали добре за снимка.

Камерата на Canon EOS M е идеална единствено за пейзажна фотография. Hо дори и там трябва да внимавате, защото никак няма да е добре да влезе снежинка в обектива.

iPhone-аксесоарът Piano Apprentice

Piano Apprentice, всъщност, е умна идея: да се използва клавиатурата на iPhone като клавиши на пиано. За съжаление, обаче, хардуерът не отговаря на очакванията. Звукът е доста неприятен, а учителят умее да говори само на английски език с учениците си.

E-Book-Reader: Liro Ink, известен още като Trekstor Pyrus

Още една добра идея, която не е приложена правилно. Факт е, че Amazon е водещият магазин за електронни книги, не на последно място заради Kindle. Немската търговия с електронни книги се нуждае от точно такова просто и ефективно устройство.

Въпреки това обаче, стратезите подценяват стойността на интегрираната електронна книжарница, това липсва и при Liro Ink (Trekstor Pyrus). Вместо това потребителите трябва да разчитат на компютрите си.

E-Book-Reader: Sony PRS-T2

На Sony им отне четири години, за да пуснат първия си собствен четец за електронни книги по магазините в Германия. Новият Sony PRS-T2 се появи на пазара, точно когато конкуренцията обяви следващото поколение на джаджите със светещ eInk дисплей. Цената му е еднаква с конкуренцията и реални подобрения, в сравнение с предишната версия, няма.

Прахосмукачка: Gtech Airram

Акумулаторна прахосмукачка с USB-връзка: звучи като перфектна комбинация от високи технологии и домакинска работа. Практическите ползи от съответния софтуер обаче са минимални. Освен ако не изградите своя собствена фитнес програма за маниакално почистване, която да определя колко калории сте изразходили… В противен случай, не ни хрумват практични идеи.

Безжичната камера Samsung WB150, JVC VX715

Цифровата камера WB150 на Samsung, както и видеокамерата VX715 на JVC, си делят това място, поради причината, че и двете джаджи ни показват нагледно, че безжичните камери все още не са изпипани докрай. Процедурата е твърде сложна, а екстрите не са правилно и последователно категоризирани.

Да, има някои интересни функции, но този, който тества джаджата, не може да не си зададе въпроса защо липсват очевидни и задължителни функции. Надяваме се, че следващото поколение безжични камери ще бъде по-добро.

iPhone-аксесоарът Blacksocks-Socksorter

Доста хора се вълнуват винаги от новите приложения за iPhone. Обаче да използваме телефона си като сортировач на чорапи? По-скоро не. Процедурата на приложението е твърде сложна, склонна към грешки и работи само с определени видове чорапи. Това със сигурност смалява групата от потенциални потребители.

Навигация: Navgear Streetmate GTA-50-3D

Streetmate GTA-50-3D, всъщност, не е наистина навигационно устройство, въпреки че се продава като такова. По-скоро трябва да бъде наричано мини Android-таблет с предварително инсталиран софтуер за навигация. Тогава тези, които го тестват, вероятно ще се ядосат по-малко на факта, че навигацията и Android никак не работят добре заедно и не са взаимно свързани. По-добре си купете нормален таблет и отделно истинска навигационна система.

Робот-косачка за трева: Robomow RM510

Машина, която се грижи автоматично за тревата в градината? Отлично. При Robomow RM510 обаче съществува един проблем: нуждае се от градина, която е специално изградена за него, за да може да работи без надзор.

Имайте това предвид, докато си строите къщата! В противен случай косачката-робот не е подходяща за мързеливи хора, защото напълно би преобразила градината им.