Преди да станат известни, много звезди са работили какво ли не – продавачи, сервитьори, спасители на плажа и др.

Вижте кои от тях са имали професии във финансовата сфера:

Упи Голдбърг е била касиерка в банка. Преди да стане известна актриса тя е имала ред странни професии, сред които гримьор в погребално бюро.

Рей Романо, известен от сериала „Всички обичат Реймънд”, е учил счетоводство. Той е работил като касиер в банка, където се е запознал със съпругата си Анна.

Ред Фоо от групата LMFAO е бил трейдър. Той и до днес инвестира, като казва, че сега портфейлът му не е толкова рисков, колкото преди години. Той е фен на акциите на Apple.

Шия Лебьоф се запалил по фондовата борса, докато снимал филма "Wall Street 2: Money Never Sleeps". Той превърнал 20 000 долара в 489 000 долара, доказвайки, че е добър не само като актьор, но и като трейдър.

Основателят на KFC Полковник Сандърс е работил като застрахователен брокер.

Деми Мур е работила в агенция по събиране на дългове, преди да пробие като актриса.

Израснали в кариерата

Карли Фиорина е започнала работа като секретарка, а след това е била имотен брокер в Marcus & Millichap Real Estate Investment Services. След време тя се издига до поста главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard.

Премиерът на Нова Зеландия Джон Кей е бил форекс трейдър в Уелингтън. След това е работил в Merrill Lynch, но е решил да навлезе в по-волатилните води на политиката.