Клошар от САЩ на 60 години беше на път да излезе от мизерията, наследявайки 19 млн. долара. Беше… защото се оказа, че е загинал от хипотермия, само ден след Коледа, без никога да научи колко близо е бил до абсолютния късмет. Тялото му е било открито от деца под мост на железницата в щата Уайоминг, съобщи RTL.

Само след няколко месеца, той щял да наследи своя богата леля, за чието съществуване не подозирал. Семейството му нямало новини за него повече от 20 години и отнело време на адвокатите, натоварени със сложния въпрос за наследството, да открият дирите му.

Клошарят на име Тимъти Грей бил племенник на една от най-потайните милионерки в света Югет Кларк. Последните снимки на дамата датират от 1930 г., период след който тя решила да заживее като отшелница в Ню Йорк, влагайки наследените от баща си милиони в банката.

Югет живяла сред своите кукли, които колекционирала още от детството си, прекарано в Париж. През май 2011 г. тя починала на 104-годияна възраст и разпределила богатството си между своята икономка, медицинската си сестра, адвоката и 19 племенници, между които бил и Грей.

Вероятно ако знаела за тежкото положение на племенника си, лелята би помогнала. По време на Голямата депресия тя руши и отново построява вилата си в Санта Барбара, за да даде работа на мизерстващи безработни.

Но големият джакпот в живота на Тимъти Грей фатално се забавя. Той умира от студ в пълна мизерия.