Южнокорейската компания Samsung представи в Лас Вегас нов телевизор, на който двама души могат да гледат два различни филма или предавания едновременно.

Това е възможно с помощта на екран от ново поколение OLED или OEL.Телевизорът F9500 е първият в света, който предлага тази функция, наречена multi-view и позволява на двама души да гледат напълно различно съдържание с висока резолюция по едно и също време и на един и същи екран, със съответстващ звук, твърди компанията при откриването на годишното изложение за високи технологии International CES.

Според представителя на Samsung в САЩ Джо Стинциано, това е възможно с OLED благодарение на високата скорост, с която образите преминават с тази технология.

За да не вижда програмата на другия, всеки от двамата зрители трябва да използва специални 3D очила с вградени персонални слушалки, които дават стерео звук, съответстващ на избраната от него програма или филм.

Екраните OLED дават по-добри цветове и контраст от другите технологии като плазмен екран или екран с течни кристали. Друга южнокорейска компания - LG, е единствената досега, която е пуснала в продажба телевизори OLED.

Миналата седмица тя обяви, че се приемат предварителни заявки за 55-инчов (140 см.) модел, който се продава за 7 800 долара и ще е в наличност до края на март.

Samsung не е дал информация за момента каква ще е цената на тези телевизори, които ще са със същите размери, посочва БГНЕС.