Пустинята Сахара се е превърнала в една от най-привлекателните дестинации за търсачите на силни усещания, а и не само. В последно време туристи от цял свят предпочитат град Мерзуга в Мароко. Кое е най-забележителното кътче там?

Ако сте почитатели на приключенията и искате да избягате от неприветливата атмосфера на града, може да потърсите нова тръпка на някое диво местенце. Мерзуга е идеална за тази цел.

Разположен в южната част на Мароко, пустинният град се характеризира с много забележителности, които привличат любопитството на туристите, съобщава БНТ.

Най-очарователни са дюните Ерг Чеби край Мерзуга. Те са най-големите и най-впечатляващите в Мароко.

Дюните Ерг Чеби стигат 150 метра, но като цяло са почти равни на височина. Простират се на 20 км от север на юг и на шест и половина километра в посока изток. Те приличат на чудотворна стена.

Красотата на Ерг Чеби е истински магнит за пътешественици. Залезът и изгревът омагьосват всеки, който стъпи там.

Любопитен факт е, че през 2006 г. в пустинята на Мароко, близо до град Мерзуга, Жан Мишел Жар изнесе концерта "Вода за живот". Събитието беше част от кампания на Юнеско, съсредоточена върху така важния въпрос за съхраняване на запасите от питейна вода на планетата.