Eвропейската зима отдавна не е това, което някога беше. Но въпреки това, калта и снегът все още влияят на настроението ни.

В такъв случай, какво би било по-хубаво от това да отидем на някое място, на което пролетта вече е настъпила? Само няколко часа път ни делят от някои от най-добрите дестинации, на които вече е слънчева пролет. От wanted.de ни ги представят:

Тенерифе е класическа дестинация за любителите на пролетта: най-големият от Канарските острови неслучайно е наричан "Островът на вечната пролет". В момента природата там е в най-красивия си и най-цветен период от годината.

Особено северната част на острова е цветен рай чак до март месец. Розетките на драконовото дърво са покрити с жълти цветя.

Плантациите на банани и манго раждат най-сладките и зрели плодове в момента. Температурите през февруари са между 14 и 21 градуса.

В цветния остров Мадейра, благодарение на мекия гълфстриймски климат, ботаническата градина цъфти дори през зимата. До март месец цъфтят олеандри, кипариси и акация.

Гвоздеят на пролетта през април е цветният фестивал с парад и фолклор в столицата на острова Фуншал. Температурите през февруари са между 13 и 19 градуса. Седмица с нощувки, закуски и полет в четиризвездния хотел Four Views Oasis в Канико до Фуншал струва от 293 евро на човек.

Турската ривиера е известна с кръстоноските замъци, джамии и скритите между скали пясъчни заливи. Сега е идеалното време да опознаете страната и хората. Най-добрата отправна точка е курортният град Анталия.

С тесните си улички и чаршията в стария град, това е перфектната дестинация за феновете на пролетта, които искат да видят и интересни градски пейзажи. Температурите през февруари са между 7 и 17 градуса. Седмица в петзвездния All Inclusive хотел Royal Wings в Анталия плюс полети е на цена от 404 евро на човек.

Майорка също вече е в разцвет, който започва на източния бряг и бавно отива към западния. Температурите са между 6 и 14 градуса през февруари, а седмица пълен пансион в Robinson Club Cala Serena в Кала Д'ор струва от 677 евро на човек с включен полет.

В Кипър също можете да се отдадете на пролет през февруари: докато по планинските върхове още има сняг, по крайбрежието и по хълмовете вече цъфтят диви орхидеи. Температурите са между 8 и 17 градуса. Седмица в четиризвездния хотел Atlantica Miramare в Лимасол с разходите за полет струва от 537 евро на човек.

Жълта мимоза и розов бадемов цвят: в Сицилия времето се стопля още през февруари. Малко по-късно островът потъва в пролетен цъфтеж и кара хората да се чувстват като в гигантска ботаническа градина.

Температурите през февруари са между 8 и 16 градуса. Седмица с нощувки, закуски и полет в семейния хотел Isabella direkt в Корсо Умберто на Таормина струва от 452 евро на човек.

Бляскавата Френска ривиера е започнала своята "кариера" като зимна дестинация за богатите англичани. Още през февруари мимозата показва жълтите си цветове, а миризмата на жасмин буди у хората радостта от живота.

Портокаловите и лимонови дървета раждат блестящи плодове, а кадифеният въздух дава на морето определен нюанс на синьото, който през лятото обичайно е скрит от мъглата на горещото слънце.

Разходете се до пазара за цветя в Ница! Февруарските температури там са между 7 и 15 градуса. Можете да прекарате една седмица с нощувки, закуски и полет в четиризвездния хотел Boscolo Plaza за 496 евро на човек в двойна стая.