Известният американски инвеститор и финансист Джим Роджърс заяви в интервю за Gold Radio Cafe, че обмисля да инвестира в България.

Запитан какво мисли за Балканите Роджърс заявява, че някои държави изглежда вървят към промени и че той по-конкретно би искал да инвестира в България.

Роджърс дори споделя, че наскоро си е открил сметка в България. Той казва, че следи региона, но за момента не е предприел нищо конкретно освен в България, като добавя, че не би имал нищо против да инвестира и в Турция.

На въпрос кои страни по света са отбелязали напредък в развитието си и в кои би инвестирал, Роджърс също така споменава Мианмар и Китай, като споделя, че в Мианмар в момента е трудно човек да инвестира, въпреки че страната е отбелязала сериозен прогрес.

Роджърс също така казва, че в момента дори и за негова изненада се опитва да инвестира в Русия, към която е бил скептично настроен в продължение на 47 години, откакто за първи път я е посетил.

В момента изглежда страната е променила отношението си към капитализма и инвестиционния свят и затова той търси начини да инвестира там.