“Общувал съм с много богати хора през живота си. Не мисля, че съм научил нещо от тях. Смятам, че повечето от тях са много напрегнати и неспокойни личности, които не са споделяли с мен голяма мъдрост, която получавам от хората от различните сфери на живота, които понякога са много по-скромни", това заяви филмовият режисьор за CNBC.

Филмовата кариера на Стоун, която продължава вече повече от 40 години, включва филми като “Взвод” (1986 г.) за който печели Оскар за най-добър режисьор и най-добър филм, “Роден на 4-ти юли”(1989 г.), за който печели втория си Оскар за режисура, и “Джей Еф Кей” (1991 г).

Сред най-популярните му филми са двата му филма за Уолстрийт - “Уолстрийт” от 1987 г. и “Уолстрийт: Парите никога не спят” (2010 г.).

На въпрос как е правил проучванията си за двата филма и дали е имал лични познати в света на бизнеса и финансите, Стоун отговаря:

“Да го кажем така, имах познати на Уолстрийт, когато правех двата филма. Това е до известна степен като филмовия бизнес – приятелствата идват и си отиват с парите.”

Стоун предлага и собствената си дефиниция за богатство: “Богатството е нещо, което не можеш да оставиш след себе си. Не можеш да го вземеш със себе си и очевидно то е нещо духовно и нематериално. Това е добро усещане за това какво си направил в живота си и за добрите отношение с другите. Това е истинското богатство.”