Финалът по американски футбол в НФЛ, известен като Супербоул, е след по-малко от седмица и повече от 70 000 фенове се подготвят да заемат местата си в Луизиана Супердоум в Ню Орлийнс, за да гледат мача между Балтимор Рейвънс и Сан Франциско Фортинайнърс.

На каква цена обаче?

Както всяко голямо спортно събитие, а това, според мнозина, е най-голямото спортно събитие в САЩ, Супербоул има положителен ефект върху икономиката на всеки град, който има достатъчно късмет да е домакин. Това означава, че местните компании няма да се поколебаят да се възползват от спортното събитие с пълна сила.

Вижте колко би струвало посещението на големия мач за един фен - от храната до полетите:

Билети: от 2 000 до 300 000 долара

Точно така, няма грешка в цените. Феновете, които искат да получат най-добрите места, ще дадат повече от четвърт милион долара за билет.

Цените на жадуваните луксозни ложи на стадиона се движат между 112 000 долара и невероятните 300 000 долара, според StubHub.

Цената в горната част на диапазона е повече от два пъти по-голяма от това, което заработва годишно един помощник треньор в някой от двата отбора на финала.

Разбира се, има и много сайтове, през които феновете могат да си заменят и купуват билети. StubHub и TiqIQ предлагат стотици места на по-високи редове на цени от 2 000 до 6 000 долара.

Тези, които не искат да плащат толкова, пък могат да изчакат до деня на мача – 3 февруари. През 2012 г. цените паднаха с 50% в деня на финала.

Полет до Ню Орлийнс: от 1 200 до 1 900 долара на човек

Феновете на Сан Франциско и Балтимор, които искат да резервират полети до Мексиканския залив, ще платят сериозни суми.

В момента се предлагат полети от Сан Франциско до Ню Орлийнс, като цената с две прекачвания започва от 1 851. Цената с едно прекачване започва от 1 917 долара.

Феновете на Рейвънс ще трябва да платят по-малко, като цените за тях зпаочват от 1 268 долара.

Хотели – нощувките започват от 400 долара

Средната цена на нощувките за уикенда на Супербоул е 394 долара и е четири по-висока от обикновеното, според Hotwire.com.

Повечето хотели, които се намират в близост до стадиона, отдавна са запълнени.

Хората, които не успеят да си намерят хотел, могат да се ориентират към частни квартири, където цените за стая започват от 262 долара на нощ.

Паркинг около стадиона – до 650 долара

Хората, които искат да паркират колата си достатъчно близо до стадиона, за да може след това да стигнат пеша до него, може да се наложи да платят до 650 долара.

Много хотели предлагат транспорт до стадиона, а частните паркоместа, които се намират на повече от 1.5 км от него, започват от 25 долара.

За хората с каравани паркоместата в момента вървят по 500 долара.

Храна: 100 долара за двама души на ден

Цена от 100 долара за двама души на ден изглежда доста, но местните заведения няма да се поколебаят да надуят цените, за да се възползват от тълпите хора в деня на мача.

Kакво обаче би било едно посещение на Ню Орлийнс без здравословна доза от нощния живот на световноизвестната Бърбън стрийт?

Храна на стадиона: 50 долара на човек

На стадиона по време на мача ще се предлагат най-различни храни, основно от креолската кухня. В менюто влизат неща като чили с месо от алигатор, печено говеждо, печени скариди и различни коктейли. Един мач по американски футбол продължава над три часа, така че доста хора вероятно ще се възползват.

Фланелки на двата отбора – 200 долара за два официална екипа на Nike

Така от Business Insider изчисляват, че двама души ще трябва да платят около 11 000 долара за тридневно посещения за Супербоул в Ню Орлийнс.