Горкият Египет: миналия четвъртък отново имаше бурни демонстрации, в които бяха убити повече от 50 души. Какво казват туроператорите по повода?

"По повод текущите събития, много от резервациите на туристите биват отменени", заяви говорител на пазарния лидер при туристическите агенции, TUI. "А броят на туристите от година преди революцията, а именно 2010 г., просто няма как да бъдат достигнати отново." В Германия се отчита спад от 12 процента за 2012 година, в сравнение с 2010.

Туристическата компания за билети "в последната минута" L'Tur обаче твърди, че при тях кризата не е дошла. "При нас се резервират пътувания за Египет както преди, няма спад и дори не можем да идентифицираме отмяна на резервация", каза говорителката Нина Майер. Това вероятно до голяма степен се дължи на ниските и безконкурентни цени.

От Thomas Cook пък отговарят, че Египет е много популярна дестинация за европейци, както и че Тунис също би се справяла добре, но миналата година направила "завръщане" и сега трябвало да отстъпи мястото си в класацията.