Пасват ли си ризата и панталона, подхождат ли си цветовете, имате ли стил или копирате чужд – това не са маловажни въпроси относно външния вид, защото все пак с него оставяте първо впечатление. Стилът не може да се купи, но има някои полезни съвети, които могат да са полза.

Стилът не пада от небето, той се оформя с течение на времето и модите. Изискват се търпение и желание за усъвършенстване, както и много, много проби. Не се отказвайте.

Доброто съчетаване на цветовете е от съществено значение. Трябва да сте наясно с това кои цветове ви отиват. Рус мъж с бяла кожа, например, би изглеждал като мъртвец, ако е с бяла риза и черно сако.

Външният вид показва характера ви. Можете да използвате всеки детайл, за да покажете вашия личен стил.

Подражаването на чужди стилове е полезно, стига да не го копирате буквално. Всеки се стреми към изграждане на индивидуален и автентичен стил.

Купуването и притежаването на скъпи дизайнерски дрехи в никакъв случай не означава стил, дори напротив. Външният вид търпи много метаморфози през етапите на живота, така че е добре да се съобразяваме с това дали дадени дрехи и марки ни подхождат или не.

Неудобните ситуации, в които можете да изпаднете по повод дрехите, често са свързани с непоглеждане в огледалото – мъжете не винаги смятат за необходимо да видят дали облеклото, което са избрали, им отива. Ако дрехите ви са точно като за вас, вероятно ще се чувствате по-добре и уверени.

Съгласуваността в стила е много е важна, тъй като хората, които поддържат личен стил, не могат да го сменят с постоянно променящата се сезонна мода.

Новите акценти, като папионките, вече са много по-модерни от вратовръзките. Ако искате да се откроявате със стилен външен вид, е необходимо да имате малко смелост и да не се спирате пред аксесоарите.

Трябва да имате различен репертоар за различните случаи. Изберете елементите, които могат лесно да се съчетават с различни комбинации от дрехите, които имате.

Дори и да не следвате последните модни тенденции, добре е да знаете кои цветове и кройки са по-подходящи и актуални през сезона.