Ако резервирате самолетен билет първа класа, моментално си спестявате твърде тясното място, минималното пространство за краката, лошата храна и безсънните продължителни полети.

Разбира се, закупуването на такъв билет не е никак малка инвестиция, но по този начин вашата луксозна ваканция започва още в самолета – в апартаментите на борда на една от тези пет изключителни авиокомпании, които ви представяме:

Така изглежда салонът в самолета Airbus A380 на авиокомпанията Emirates.

Пътниците на авиокомпанията имат на разположение дори свой собствен малък спа център на борда.

14-те частни апартамента на борда на Emirates Airbus A380 са оборудвани с разтегателни легла, мини бар, нощни лампи, бюро и козметични конзоли.

Леглата в апартаментите на борда на Cathay Pacific са най-дългите и широки легла, които се предлагат по маршрута между Европа и Азия.

Допълнителни места за сядане и маса за хранене дават възможност на пътниците на борда на Cathay Pacific да разширят своя социален кръг и да се запознаят с нови хора в максимално удобна обстановка.

Луксозен комфорт могат да очакват пътниците от първокласния апартамент. Той дори разполага със собствен гардероб.

Първокласните кабини на Air France са с осем комфортни стола за сядане, които лесно биха могли да бъдат превърнати в плоски легла с дължина от два метра.

Air France остава все така комфортна за пътниците, дори и след кацане: за тях са на разположение луксозен салон за почивка след полета, както и луксозна лимузина, която да ги отведе към целта им.

Първокласните апартаменти са оборудвани с плюшени възглавници, а пътниците могат да се възползват от функцията да бъдат масажирани с натискането на един бутон на седалката.

Също с толкова много отличия е и авиокомпанията, основана в Абу Даби - Etihad Airways.

Те имат най-доброто обслужване на борда, най-удобните седалки, най-добрата кухня (с изцяло органични продукти), най-добрите шофьори до летището и най-добрата първа класа.

Елегантният салон на авиокомпанията: като най-млади, от Etihad Airways показаха през изминалата година, че вече са достатъчно компетентни по отношение на бранша.

Първокласните апартаменти на Japan Airlines са големи луксозни каюти на борда на пътнически самолети.

Полетът с авиокомпанията е същинско удоволствие.

Екран с преносим сензорен панел или елегантните дървени кабини, както и отличната функционалност правят престоя на борда още по-приятно изживяване.