Между Москва и Ню Йорк вече ще може да се лети в легнало положение. Такава възможност предоставя на пътниците си американската авиокомпания "Делта", която е оборудвала с нов вид кресла самолетите си "Боинг 767-400", излитащи от руската столица за Ню Йорк.

Както оповестиха от представителството на авиокомпанията в Москва, пътниците в бизнес класа ежеседмично ще могат да ползват до 500 кресла, които се разгъват и се превръщат в легла, дълги около 2 м и широки 55 см, съобщи bTV.

Често пътуващите пасажери в бизнес класа отбелязват, че наличието на кресла, които се разгъват до хоризонтално положение, е необходимо за полетите, заяви вицепрезидентът на авиокомпанията Пери Кантарути. По думите му, конструкцията на новите кресла оптимизира личното пространство на пътниците и им предоставя отделна комфортна зона за работа и почивка, за да стигнат до дестинацията си максимално отпочинали и готови за бизнес срещи.

Освен това креслата, ползвани от пътниците в бизнес класа, които летят от Москва за САЩ, са оборудвани с монитори с диагонал 10,6 инча и с разнообразни мултимедийни средства.