Севернокорейската национална компания Air Koryo, която бе обявена за най-лошата в света, явно е решила да подобри имиджа си, пускайки нова услуга. Билетите на компанията вече ще могат да се запазват и през интернет, както се съобщава в английския сайт на авиопревозвача.

Air Koryo е единствената самолетна компания в света, която международният оценител Skytrax награди само с една звезда по петстепенната скала. Това означава „много лошо качество“.

Самолетите на севернокорейската компания са руски Туполев, а вътрешните полети се извършват с апарати от съветско време.

Всъщност не са много севернокорейците с право да пътуват. Най-често разрешение получават малцината, които работят в съседна Русия по междуправителствени споразумения за обемен на работна ръка.

„Очевидно този сайт е предназначен да направи впечатление на хора, които не биха си и помислили да пътуват до Пхенян“, казва експертът по КНДР Леонид Петров от University of Sydney.

Според тарифите, обявени на сайта, полет от Пекин до столицата на Северна Корея струва между 478 и 695 долара. Владивосток-Пхенян пък е с цени 343 и 488 долара.

БВП на глава от населението в Северна Корея е 1 800 долара на година.