500 души се събраха в градинката до парламента, за да подкрепят правителството на Бойко Борисов. Протестиращите настояват Борисов да се отметне от решението си да подаде оставка и да остане до края на мандата си, защото „все пак е направил нещо за страната".

Според тях успехите му са свързани с магистралите, а многохилядните протести от последните дни са организирани от „комунистите".

Вицепремиерът Цветан Цветанов отиде при протестиращите и ги помоли да няма размирици, да не се лее кръв и да се уважава българската полиция, която иска да опази реда в страната.

Цветанов съобщи, че само за два часа в новосформирана група във Facebook са се събрали 12 000 души, които подкрепят правителството на Бойко Борисов, а от цялата страна валяли обаждания в подкрепа на кабинета, съобщи Дарик.

В Бургас граждани ще се съберат в 18:00 часа пред сградата на Община Бургас, за да изразят подкрепа към правителството.

В същото време протестите не стихват. В столицата отново от 18.30 часа тази вечер ще излязат граждани. Протестът е насочен срещу високите сметки за ток и парно, бедността и мизерията в страната.

Организаторите от цялата страна заявиха, че координацията им продължава с всички инициатори и се обсъждат следващите им стъпки. Междувременно протестите няма да спират.