Милионите потребители на сайта TripAdvisor определиха най-добрите хотели в света. Вече ви показахме първата част от класацията, ето и останалите хотели, отличени с наградата Travellers' Choice Awards:

13-то място: Разположен във финансовия квартал на Хонконг, хотел Four Seasons Hong Kong е част от известния комплекс International Finance Centre. Гвоздеят на хотела е басейн на терасата на покрива с прекрасен изглед към града. 465 евро на вечер в двойна стая.

14-то място: заобиколен от тропическа растителност, хотел An Lam Ninh Van Bay Villas се намира в Нха Транг във Виетнам, разполага с частен плаж, а вилите – със собствени басейни.

15-то място: Veligandu Island Resort е единственият резорт на остров Велиганду в Северен Ари Атол на Малдивите. Пясъчният плаж изглежда безкраен, а водата – кристално ясна и идеална за гмуркане. Минималният престой в този рай е шест нощувки на цената от 2343 евро.

16-то място: в средата на пустинята на Дубай и въпреки това на едва 45 минути от летището се намира Al Maha Desert Resort, където можете да се отдадете на истински бедуински лукс, например в откритите палатки за масаж. Може да отидете на сафари в пустинята, на конна езда, туризъм и преходи с камила. Двойна стая струва 618 евро.

17-то място: на северния атол на Малдивите Мале се намира Four Seasons Resort Maledives в Куда. Директно на белите плажове са разположени бунгала, покрити с палмови листа, а други - на кокили в тюркоазената лагуна. Хотелският катамаран пък може да ви заведе да разгледате малдивските острови или пък на вълнуващи екскурзии с гмуркане.

18-то място: много популярен градски хотел във Ванкувър е L'Hermitage Hotel, разположен в центъра на града. Атмосферата е градска, но уют не липсва: гостите могат да релаксират в стаите си до камината.

19-то място: лукс и приятелска атмосфера има в четиризвездния хотел Alpenhof в Цилертал, Тирол. Хотелът предлага прекрасна панорамна гледка към ледника Хинтертукс. Дървото преобладава в интериора и създава релаксираща атмосфера и уют. Стаи от 133 евро.

20-то място: тропическа градина директно на 600-метров пясъчен плаж: това е хотел The Oberoi Mauritius в Залива на костенурките на северозападното крайбрежие. Стаите разполагат с мраморни бани, луксозните вили пък - със собствени басейни. Гостите могат да се насладят на местната кухня под палмовите дървета, както и на колоритни музикални изпълнения всяка вечер. Цени от 324 евро.

21-во място: Neorion Hotel в Истанбул е с еклектичен стил и се намира на много удобно място за туристи, в историческия център на града. Хотелът разполага с 58 стаи за гости, турска баня и библиотека, а от терасата на покрива гостите могат да се насладят на зашеметяваща гледка. Двойните стаи са на цени от 140 евро.

22-ро място: във великолепен дворец в традиционен индийски стил се намира Oberoi Udaivilas в Удайпур, в сърцето на Раджастан. Сенчести дворове, фонтани и благоуханни градини отвличат гостите в екзотичния свят на приказките. Хотелът угажда на всеки каприз на гостите, но този лукс си има своята цена: обикновена двойна стая струва 560 евро.

23-то място: близо до верижния мост над река Дунав в Будапещ се намира Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, който предлага неповторима гледка към хълмовете. Стаите са изключително светли и ултра-модерно обзаведени, а зад хотела се крие огромен басейн. Двойните стаи са на цена от 245 евро.

24-то място: шарени тапети, полилеи, уханни букети от цветя: това е петзвездният бутиков хотел The Milestonе. В стаите цари великолепие и разкош, а всяка стая е произведение на изкуството сама по себе си и е различна от другите - от английски провинциален стил до барок. Гостите могат да се насладят на прекрасна гледка към двореца Кенсингтън и Кенсингтън Гардънс. Двойните стаи са около 500 евро.

25-то място: дизайнерски тоалетни по средата на дивото могат да открият гостите на Sol & Luna Lodge & Spa в Урубамба, Перу. Хотелът е декориран в етно-стил, а навън има голяма градина с кактуси, рози и басейн. Двойна стая от 192 евро.