Милиони туристи взеха решението: хотелът Four Seasons Resort Hualalai на Хаваите е най-добрият в света.

В проучване на сайта за туризъм TripAdvisor най-добрите хотели в света отново бяха избрани и отличени с наградата Travellers' Choice Awards. Класирането е направено според мненията на милиони потребители от цял свят, като колкото по-положителни отзиви има за един хотел, толкова по-напред в класацията се е приземил той.

Първо място: Four Seasons Resort Hualalai се намира на крайбрежието на хавайския остров Big Island. Хотелът разполага с 243 стаи и апартаменти, намиращи се в удобни, двуетажни бунгала директно на плажа или в непосредствена близост до голф игрището. 505 евро на вечер в двойна стая.

Второ място: бутиковият хотел Cape Grace в Кейп Таун (Южна Африка) се намира на частен кей и разполага с 120 стаи и апартаменти с изглед към планината Тейбъл или към пристанището. Барът на хотела предлага 400 уискита от цял свят. 450 евро на вечер в двойна стая.

Трето място: петзвездният бутиков хотел „Onyria Marinha Edition Hotel & Thalasso“ се намира на около двадесет минути път с кола от Лисабон (Португалия) в Каскаис. Някои от стаите и апартаментите имат самостоятелни тераси с джакузи и гледка директно към Атлантическия океан или пък към голф игрището. 360 евро на вечер в двойна стая.

Четвърто място: разположен в живописния градински и горски пейзаж, „Rudding Park Hotel“ в Харогейт (Великобритания) разполага със спа център и голф игрище с 18 дупки, както и с кино! 171 евро на вечер в двойна стая.

Пето място: модерен дизайн и първокласно обслужване. Това можете да очаквате в хотел The Upper House в Хонконг. Хотелът има дори палуба за наблюдение с гледка към града. Прекрасна панорамна гледка има дори от ваната! 540 евро на вечер в двойна стая.

Шесто място: синя вода и зелени планини има около хотел Four Seasons Resort Mauritius на Мавриций. Той разполага със 123 вили, който се сливат с природата. 725 евро на вечер.

Седмо място: директно на безкрайния плаж в Семинияк (Индонезия) се намира хотел The Samaya Bali. Гостите се настаняват в луксозни вили, всяка от които разполага със собствен басейн. 374 евро на вечер.

Осмо място: на малък частен остров на островния рай Малдивите се намира хотел „Baros Maldives“. Красивите плажове и кораловия риф впечатляват гостите на хотела, а луксозните вили имат пряк достъп до плажа, частен басейн и са изградени върху кокили във водата. 499 евро на вечер.

Девето място: „Four Seasons Hotel Istanbul“ в Истанбул (Турция) приканва гостите в чисто визуална приказка от "Хиляда и една нощ". В непосредствена близост до хотела се намира Синята джамия и дворецът Топкапъ. 530 евро на вечер в двойна стая.

Десето място: „Aria Hotel“ в Прага (Чехия) е четириетажен хотел, посветен на различите стилове музика. Стаите напомнят на прочути композитори, а специален акцент на бутиковия хотел е терасата на покрива с изглед към града. 178 евро на вечер в двойна стая.

Единадесето място: италиански стил и страст ще намерите в „Hotel Belvedere“ в Ричоне (Италия). Басейнът на хотела напомня на синя лагуна, а хотелът е не просто стилен, но и удобен за семейства с деца. Цени от 107 евро на вечер в двойна стая.

Дванадесето място: луксозен спа оазис е хотел „La Residence Phou Vao by Orient-Express“ в Луанг Прабанг (Лаос). От джакузито има почти безкрайна гледка в далечината, а близостта до природата е навсякъде в хотела. Мебелите в стаите и апартаментите са изработени от палисандрово дърво и тежък естествен памук. Цени от 270 евро на нощувка.