Петстаен апартамент в столицата на Чечня Грозни, на стойност не по-малко от 15 милиона рубли, или 500 000 долара получи като подарък френският актьор Жерар Депардийо, който се отказа от гражданство в родната си Франция като протест срещу повишаването на данъците за богати.

Елегантните помещения в сградата "Олимп", в които ще се настани Депардийо, струват три пъти повече, отколкото се смяташе досега . Жилището на актьора е на 27-ия етаж в 40-етажната сграда, която се намира на брега на река Сунжа. Комплексът е най-високият апартаментен комплекс в Русия извън Москва.

Височината на таваните в апартамента на Депардийо е 3.3 метра, площта - около 200 квадратни метра. На партерното ниво на апартамента актьорът има салон, тераса и хол, на втория етаж- две спални.

Къщата разполага с хеликоптерна площадка, асансьори, независимо отопление, подземен паркинг, охрана.

Зад щедрия подарък стои Рамзан Кадиров- президент на руската република. Това предизвика гнева на някои интернет потребители, но Кадиров се защити, че апартаментът е купен не с пари от бюджета, а от фонда, носещ името на баща му Ахмад Кадиров.

Ето и схема на апартаментите в комплекса:

Наскоро новоизпеченият руснак Жерар Депардийо стана почетен гражданин на Чечня. Гражданството бе съпроводено с получаването на апартамента.

Рамзан Кадиров посрещна госта си още на летището и започна да го угощава с местни ястия на парти, на което чеченската държавна филхармония и танцови групи от страната забавляваха французина.

Всичко това завърши със снимки на сайта Instagram.