Японката Мисао Окава през март ще навърши 115 години. По този повод тя официално беше вписана в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастната жена в света.

Мисао Окава е родена на 5 март 1898 година в град Осака, в семейството на майстор на кимона, съобщи БНТ. Следващата седмица тя ще празнува 115-тия си рожден ден. Омъжва се през 1919 година и в момента има три деца. Две от тях вече са навършили 90 години. Столетницата има 4 внуци и 6 правнуци. Тайната на дълголетието признава, че е много обикновена.

"Всички, които искат да доживеят моята преклонна възраст, просто трябва да внимават за здравето си", сподели Мисао.

Японските медии съобщават, че тя никога не е имала сериозни заболявания. В момента е в инвалидна количка само, за да се предпази от падане. Окава се чувства много щастлива, че носи титлата на Гинес. Тя беше призната за най-възрастната жена в света още през януари, след като на 115-годишна възраст почина японката Кото Окубо.

Най-възрастният жител на Земята също е японец. Това е 115-годишният Дзироуемон Кимура от префектура Киото. А най-възрастният човек на Земята за всички времена си остава Жан Луиз Калман, починала на 122-годишна възраст.