Италианка завеща на своето куче имуществото си на стойност около 2 млн. евро. За решението на 84-годишната жителка на град Казерта съобщи нейният адвокат Лучия Еспозито.

Съгласно завещанието, мелезът Кико ще получи две квартири, земеделска земя, както и съдържанието в банковите сметки на възрастната дама, съобщи bTV.

Еспозито отбелязва, че нейната клиентка е взела това решение скоро след смъртта на мъжа си. Жената собственоръчно е написала завещанието и адвокатът казва, че й се е наложило да се консултира с други юристи, които по-рано са заверявали подобни документи.

В съответствие с италианското законодателство, директното завещание на имущество на домашни животни няма юридическа стойност. Затова желаещите да оставят наследството си на любимата котка или куче трябва да обявят името на изпълнителя на своята воля - на физическо лице или обществена организация.

Въпросният разпоредител получава право до достъп до всички материални ценности и се задължава да се грижи пожизнено за животното. В случая изпълнител на волята на бабата ще бъде адвокатката й. Миналата година друга италианка завеща 10 млн. евро на черния си котарак Томазино, когото бе взела от улицата.