Правителството в оставка одобри план-сметката за организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори. Нейната стойност е 21 милиона лева. В нея обаче не е включена цялата сума, която ще трябва на Министерство на външните работи за организиране на изборите в чужбина.

По бюджета на Министерски съвет за организационно-техническа подготовка на изборите са заложени 13 120 000 лева, от които за възнаграждения на членовете на районни и секционни комисии – 6 милиона лева, за логистично осигуряване на изборния процес от администрацията на МС, областните и общинските администрации – 7 милиона лева.

МВР ще получи 3.3 милиона лева.

Разходите по бюджета на ЦИК възлизат на 3.25 милиона лева. Тези разходи се разпределят за възнаграждение на членовете на ЦИК, на сътрудници, материално-техническо осигуряване на дейността, за обработка на данните от гласуване и издаване на бюлетин с резултатите, за разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите.

Министерството на регионалното развитие чрез дирекция ГРАО ще получи 700 хиляди лева, а 550 хиляди лева се осигуряват за външното министерство за провеждане на изборите в чужбина,но този разход вероятно ще бъде увеличен.

Министерството на отбраната и образователното министерство ще получат по 40 хиляди лева за осигуряване на нужните дейности в деня на изборите.