Apple Inc е водила разговори с Beats Electronics LLC, компанията за аудиотехнологии, основана от влиятелните музикални продуценти Доктор Дре и Джими Айвийн, за евентуално партньорство във връзка с планираната от Beats услуга за стрийминг на музика, информира Reuters.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се е срещнал с главния изпълнителен директор на Beats Джим Айвийн по време на посещение в Лос Анджелис през февруари, за да научи повече за проекта Project Daisy, който Beats обявиха, през януари без обаче да споменават подробности за него.

Отговарящият за интернет продуктите на Apple Еди Кю, който има основна заслуга за създаването на музикалния магазин iTunes, също е присъствал на срещата, на която Кук е проявил интерес към бизнес модела на Project Daisy, както и към плановете за пускането му. Кук и Айвийн обаче не са обсъждали конкретни параметри по евентуална сделка.

Напоследък се засилват спекулациите, че производителят на iPhone обмисля да допълни iTunes с услуга за стрийминг на музика.

Beats, която е известна с отличителната стилна форма на своите слушалки, има партньорство с тайванския производител на смартфони HTC Corp, която е конкурент на Apple.

От Beats обявиха вчера, че са си осигурили 60 млн. долара финансиране за проекта Daisy от група инвеститори. Финансирането ще бъде използвано за пускането на услугата в края на 2013 г.

Айвийн има дългогодишна връзка с Apple. Той беше един от първите ръководители от музикалната индустрия, който подкрепи зараждащата се през 2001 г. инициатива на Apple iTunes.