Американската авиокомпания United Airlines доброволно забави полет, за да успее пътник да каже сбогом на умиращата си майка , пише на своя уебсайт журналистът Кристофър Елиът.

Кери Дрейк работи за федералното правителство в Сан Франциско, разказва Елиът. Неговата майка страда от няколко години от ревматичен полиартрит- дегенеративно заболяване, което разрушава ставите. Една сутрин, Кери Дрейк получава обаждане от брат си, който му казва, че майка им умира. Мъжът веднага купува самолетен билет, за да стигне до Лубок (Тексас) възможно най-скоро.

Първият полет, който минава през Сан Франциско, е полет 667 на United Airlines, за Хюстън. От там, Кери Дрейк планира да вземе втори самолет до Лубок, за да пристигнат навреме да види майка си за последен път.

"Знаех, че този маршрут е рискован, защото имам само четиридесет минути да стигна до Хюстън“, казва Дрейк. „А самолетът, който трябваше да взема там, е последният за деня за Лубок. Но трябваше да стигна възможно най-бързо, така че поех риска".

В Сан Франциско, първият полет закъснява. Кери Дрейк бил толкова отчаян, че няма да види майка си, преди тя да умре, че разказва историята си на двамата членове на екипажа, които му предлагат нещо, за да избърше сълзите си, и го уверят, че ще направят всичко възможно да му помогнат. Един от тях се осведомява за номера на втория полет и предава информацията на пилота.

Но когато най-накрая самолетът се приземява в Хюстън, полетът за Лубок вече е затворил врати. Кери Дрейк разказа:

"Когато се затичах към терминала, една стюардеса ме видя и изкрещя:" Г-н Дрейк? Ние ви очаквахме“. Тогава разбрах, че всички са се наговорили да ми помогнат. Тя ми показа пътя към самолета, без дори да погледне билета ми. "

Пилотът на Полет 667 се е свързал с контролната кула, които препредават информацията на пилота на втори полет. Благодарение на усилията на пилотите за задържане на полета, Кери Дрейк успява да стигне навреме.

"В един момент, тя отвори очи и аз мисля, че ме позна“, казва той пред Си Ен Ен. Неговата майка починала към 4 сутринта. "Ако бях пропуснал полета, нямаше да мога да кажа сбогом на майка си“, казва Кери Дрейк. - Когато тя почина, осъзнах, че бърша сълзите си с кърпа на авиокомпанията".

В писмо, мъжът благодари на всички членове на United Airlines.

"Нашите служители са работили заедно на този ден, за да помогнат на пътника" , коментира говорител на United Airlines.