Докато преглъщате нарасналата за една нощ цена на розите от 7 лева, помислете, че това далеч не много на фона на това, което ще ви покажем. Един такъв букет струва понякога и няколко хиляди долара. Но ефектът определено си заслужава:

Роза Пиер дьо Ронсар

Тя влезе в Залата на славата на Световната асоциация на розоводите. Това струва около 20 долара за брой.

Черно лале

Черното лале, или както го наричат ​​"Кралят на нощта" (King Night), е създадено от холандски селекционери през 17 век, и има съвсем пряка връзка с първия спекулативен балон в историята. Макар вече цветето с тъмнолилав цвят да не струва колкото цяло стадо овце, цената от 20 долара за цвят го прави едно от най-скъпите цветя в света.

Роза „Рейнбол“

Създадена от холандски селекционери, тази роза може да влезе в магазина, само ако има 60 см дължина на стъблото. Както показва името ѝ, нейната окраска е във всички цветове на дъгата. Цената ѝ- 350 долара за брой.

Мединила

Мединилата се отглежда главно в Африка и островите в Тихия океан. Деликатните и красиви цветове струват около 700 долара за брой.

Златото на Кинабалу

"Златото на Кинабалу" е връхната точка на нашата колекция. Тази рядка екзотична орхидея расте само на планината Кинабалу в Борнео. Нейната цена е около 5000 долара за брой.