Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер е получила 1.2 млн. долара бонус, след само шест месеца на поста, показват изпратените до регулаторните органи документи на компанията.

Майер, която се присъедини към Yahoo като главен изпълнителен директор през миналия юли, е можела да получи до 2 млн. долара бонус за годината, ако постигне определени цели.

Полученият от Майер бонус за миналата година е бил съобразен с факта, че тя е започнала работа в компанията в средата на годината. Майер получава годишна заплата в размер на 1 млн. долара, но може да заработи до 50 млн. долара общо, в това число и опции за закупуването на акции, ако остане в компанията пет години.

От AllThingsD посочват, че бонусът всъщност е изгоден за Yahoo, тъй като акциите на компанията са поскъпнали с около 50% откакто Майер беше назначена.

Майер също така е обект на сериозен интерес от страна на медиите. През миналия месец тя забрани на служителите на Yahoo да работят от къщи, което се превърна в гореща тема за дискусии.