Знаете ли, че най-високото увеселително влакче в света се изкачва на цели 139 метра височина? Ето още рекорди от света на забавленията:

Най-високото увеселително влакче

КингдаКа - това е името на най-високото увеселително влакче в света. То се намира в американския щат Ню Джърси в парка Six Flags Great. Изкачва пътниците си на невероятните 139 метра височина. Освен това е и влакчето с най-дълго трасе - 127.4 м.

Най-бързото увеселително влакче

Намира се в парка Ferrari World в Абу Даби. Нарича се Формула Роса и развива 240 километра в час. Пътниците му се возят в болиди, наподобяващи тези на Формула 1.

Първата водна пързалка с двоен лупинг

Първата в света водна пързалка с двоен лупинг се намира в австрийския увеселителен парк Wave. Тя се казва L2 и предлага незабравимо изживяване. Малко след старта се отваря люк, в който се пропада на 14 метра дълбочина. Лупингите са 7 и 3.5 метра, по които се развива скорост от 65 километра в час.

Най-високото виенско колело

Близо до пристанището на Сингапур се намира виенското колело Singapore Flyer. То е високо 165 метра - с 30 метра повече от досегашния рекордьор London eye. Кабините му са изцяло остъклени и една обиколка в тях отнема половин час. Височината, на която изкачва посителители си, съответства на 42-етажен небостъргач.

Най-големият надуваем замък

Най-големият надуваем замък в света се нарича White Bouncy Castle. Той е дълъг 30 метра и е висок 11. Всяка година гостува по няколко седмици в различни градове по света.