Проблемът със зрението на Силвио Берлускони не е пречка той да присъства лично на апелативното дело по процеса срещу него за данъчни измами.

Това решиха съдебни лекари в Милано, отхвърляйки жалбата на бившия премиер, че възпалението на окото не му позволява да напусне болницата.

Берлускони обжалва четиригодишна присъда затвор за данъчни измами във връзка със закупуването на права на излъчване от неговата телевизионна корпорация Медиасет.

Политикът отрича всякаква вина и в четвъртък заяви, че е жертва на "съдебно преследване, което се подновява всеки път, когато възникнат сложни моменти в политическия живот на Италия".

76-годишният дясноцентристки лидер не успя за малко да извоюва победа в изборите миналия месец, макар че сплоти привържениците си и се представи по-добре от очакваното.

Вотът завърши с патова ситуация в парламента, като италианският президент все още се мъчи да състави правителство, съобщава bTV.

В петък съдебно заседание по друг процес, в който Берлускони е обвиняем за секс с малолетна проститутка, бе отложено, след като медийният магнат влезе в болница заради окото си.

Лекарят на Берлускони твърдеше, че възпалението причинява болка и нарушава зрението на пациента му. Прокурорът обаче протестира, че хоспитализацията е просто тактика за протакане на делото.