Българин, който печелил два пъти от британската лотария общо близо 1.2 млн. паунда (1.38 млн. евро), се шегува, че "не се е развълнувал чак толкова" от печалбата и иска още, пише Evening Standard.

Въпреки че вероятността за такава двойна печалба е 1 към 438 милиона, Георги Трайков печели 160 873 паунда (186 343 евро) от лотарията ЕвроМилиони през тази година, след като вече е спечелил 1 млн. паунда (1 158 333 евро) от Лотарията на милионерите през септември 2011 г.

Българинът, който живее в Илфърд, Есекс и е строителен предприемачq се шегува, че печалбата му е можело да бъде много по-голяма, защото не му достигнало едно число, за да удари големия джакпот от 12 млн. паунда.

Търсачът на силни усещания Трайков също така споделя, че тръпката от втората му печалба не може да се сравни с неговата истинска страст скайдайвинга.

"Не бях толкова развълнуван," казва той. "Нищо не може да се сравни със скайдайвинга."

Това е хоби, което мнозина бащи не биха препоръчали на своите 13-годишни дъщери, но не и г-н Трайков, който преди време е бил част от българския национален отбор по скайдайвинг.

"Първата печалба ми позволи да направя няколко промени в живота си, като най-важната от тях е да изпратя дъщеря ми Илейн в частно училище и да продължа да плащам за тренировките й по скайдайвинг," казва той.

Трайков, който никога не играе със собствени числа, а ползва компютърно генерирани числа при пускането на фишовете, е бил толкова спокоен по отношение на втората си печалба, че прибрал парите два месеца, след като печелившите числа били изтеглени през ноември.

Трайков също така добавя, че може да е спечелил още пари, тъй като разполага с още няколко фиша, които все още не е проверил.

Трайков, който се определя като "щастливо разведен", живее сам, но на церемонията за официалното връчване на печалбата е придружен от мистериозна брюнетка.

Късметлията се мести в Илфорд през 1995 г. и не планира да напуска района.

"По това време не познавах никого и нямах много пари, така че единственото място, където можех да си позволя дом, бе Илфорд," казва той. "Мястото е много сигурно и имам прекрасни съседи."

Трайков споделя, че ще му е нужно известно време, за да привикне към живота на милионер. Спомняйки си за първата си печалба, Трайков, който не не пуши и не пие, похабил цял кашон шампанско, докато се научил как да пръска с него.

През тази година обаче бил на почивка за няколко седмици в Канкун, Мексико и след втората печалба твърди, че иска да обнови жилището си, което определя като "обикновено".

"Винаги съм работил здраво и никога не съм харчил повече пари, отколкото имам, така че парите никога не са били голям проблем за мен," казва той.

Трайков, който купува печелившия си фиш от супермаркет от веригата Tesco, може един ден да направи хеттрик, тъй като планира да продължи да играе.