Чудили ли сте се кой е най-скъпият круиз в света? Е, ние ще отговорим на въпроса ви. Запознайте се с американския кораб „Silver Whisper“. На него се провежда луксозният круиз на нечувана цена от 1,2 милиона евро, който обещава туризъм в холивудски стил. Круизът е дълъг 115 дни, започва от Лос Анджелис, където Ролс Ройс ви взима от летището и ви настанява за четири дни в мансарден апартамент с площ от 465 кв.м. и с изглед към известната улица Родео Драйв, за да се възстановите от пътуването. След това започва и истинското пътешествие: настанени сте в най-луксозния апартамент на кораба – с две спални, две мраморни бани, отделен кът за хранене, бар и две големи веранди, и обикаляте 28 страни в рамките на четири месеца, докато се наслаждавате на скъп хайвер от белуга, изключителен чай, розово шампанско „Дом Периньон“ и възможно най-изисканата кухня. Круизът завършва с четири нощувки в частна вила в Маями – с джакузи на покрива, домашно кино и иконом.

Дълги дни на палубата: за едни круизът е мечта, за други - същински кошмар.

Така изглежда апартаментът на кораба Silver Whisper. Цената му е около 10 000 евро на ден.

На Silver Whisper неприкосновеността на личния ви живот е основен приоритет, затова има и частни сервитьори, които могат да ви сервират вечерята в апартамента.

Корабът Silver Whisper не изглежда кой знае колко по-различен и специален от други круизни кораби, но със сигурност е такъв: най-малко цената му е значително по-висока.