Съоснователят на Fisker Automotive Хенрик Фискър, който миналата седмица напусна поста си на изпълнителен председател в компанията, даде едно рамо на изпитващия затруднения автопроизводител.

Днес стана ясно, че Хенрик Фискър си е купил автомобил от модела Karma за около 102 000 долара.

Фискър се е отказал от служебния си автомобил, който също е бил Karma. Това е и единственият модел, който компанията засега е произвела. "Не получавам безплатна кола, защото съм си тръгнал. Исках да подкрепя моя местен дилър," е заявил Фискър пред Detroit News.

Неочакваната оставка на Фискър заради "сериозни разногласия" с ръководството на компанията по отношение на бизнес стратегията ѝ е проблем за производителя на хибридни автомобили.

В момента компанията не произвежда автомобили от модела Karma, а производството на модела Atlantic, който се очакваше да генерира истински печалби, е забавено до края на 2014 г.

Компанията търси инвеститори основно в Китай и Европа. Фискър е заявил пред Detroit News, че оставката му не е "конкретно заради продажбата на компанията."

Това вероятно е "най-трудното решение, което някога съм вземал", е заявил той, „Но пък беше необходимо. Оставането ми щеше да е грешка."