Името на новия модерен нискобюджетен хотел на "сестрата" на Ikea Inter Hospitality и Marriott е „moxy“. Първият moxy-хотел ще отвори врати през 2014 година в Милано.

През следващите пет до десет години в Европа се очаква да има между 50 и 150 икономични хотели с марката moxy, като първият от тях се очаква през следващата година.

Хотелите се целят към млада публика

Новата марка се цели към млади туристи, които са наясно с бюджета си и търсят най-ниските цени и същевременно стилни жилища с технологични екстри. В новите хотели ще има безплатен безжичен интернет, USB-портове на контактите и голям телевизор с плосък екран.

Без мебели Ikea

Стаите в хотела няма да бъдат обзаведени с мебели "Ikea". Те ще бъдат оборудвани с естествени материали и декорирани в успокояващи и неутрални тонове. Ще има и огромни картини с мотиви от всеки град на стените.

След отварянето на хотела в Милано, се очакват още хотели от веригата във Великобритания, Германия, Холандия, Белгия и Австрия, както и в други италиански градове, каза генералният мениджър на компанията.